ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ





Υλικά:
Για το μαγείρεμα:
7-10 καραβίδες, 1 πατάτα μέτρια,1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, μαϊντανό ξερό, , 1 μέτρια ντομάτα, αλάτι και αν θέλετε πιπέρι
Για το τέλος του μαγειρέματος:
Κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ)
Προετοιμασία:

  • Ξεπλένουμε τις καραβίδες με άφθονο νερό και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος με αλατισμένο νερό μέχρι να τις καλύπτει όλες.
  • Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι λάδι και το αφήνουμε στην εστία της κουζίνας να ζεσταθεί καλά, κατόπιν ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και την πατάτα σε μικρούς κύβους, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τα μέχρι να γυαλίσουν και προσέχοντας να μημαυρίσουν.
  • Όταν είναι  έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια  και τον μαϊντανό ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να φύγει το νερό της ντομάτας.
  • Στην συνέχεια βγάζουμε τις καραβίδες από το αλατισμένο νερό και τις  τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνοντας (ζεστό κατά προτίμηση) νερό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρώς. 
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 30 - 40 λεπτά της ώρας ώστε οι ουσίες της καραβίδας να διαλυθούν στο νερό και να πάρει γεύση η τελική σάλτσα μας.
  • Οι καραβίδες όταν τοποθετηθούν σε καυτό νερό παίρνουν ένα χρώμα έντονο κόκκινο.
  • Όταν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος βγάζουμε τις καραβίδες από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο της σάλτσας προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού  πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη στον ψιλό τρίφτη και αλάτι (εάν χρειάζεται).


Σερβίρισμα:
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 ή 2 καραβίδες, προσθέτουμε ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ  και σάλτσα από τις καραβίδες.
Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό (εάν θέλουμε) και τα προσθέτουμε στο πιάτο μας για γεύση και καλλωπισμό.

Η πιπερόριζα αντικαθιστά το λεμόνι όταν η σάλτσα  περιέχει ντομάτα στις δικές μου συνταγές.
Καλή σας όρεξη.

Vasileios cooking

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν άφθονες στα ελληνικά γλυκά νερά και καλό είναι να τις αγοράζουμε ζωντανές προς αποφυγήν δηλητηριάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες