ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ

Μετά το βίντεο και τις φωτογραφίες η συνταγή του φαγητού

 


 


Υλικά:
Για το μαγείρεμα:
7-10 καραβίδες, 1 πατάτα μέτρια,1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, μαϊντανό ξερό, , 1 μέτρια ντομάτα, αλάτι και αν θέλετε πιπέρι
Για το τέλος του μαγειρέματος:
Κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ)
Προετοιμασία:
Ξεπλένουμε τις καραβίδες με άφθονο νερό και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος με αλατισμένο νερό μέχρι να τις καλύπτει όλες.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι λάδι και το αφήνουμε στην εστία της κουζίνας να ζεσταθεί καλά, κατόπιν ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και την πατάτα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τα μέχρι να γυαλίσουν προσέχοντας να μην καούνε.

Όταν είναι  έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια  και τον μαϊντανό ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να φύγει το νερό της ντομάτας.
Στην συνέχεια βγάζουμε τις καραβίδες από το αλατισμένο νερό και τις  τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνοντας (ζεστό κατά προτίμηση) νερό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρώς. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 30 - 40 λεπτά της ώρας ώστε οι ασταθείς ουσίες της καραβίδας να διαλυθούν στο νερό και να πάρει γεύση η τελική σάλτσα μας.
(Ορισμένοι βράζουν τις καραβίδες μόνον 5 λεπτά αλλά αυτό αφορά μία άλλη συνταγή)
Οι καραβίδες όταν τοποθετηθούν σε καυτό νερό παίρνουν ένα χρώμα έντονο κόκκινο.

Όταν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος βγάζουμε τις καραβίδες από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο της σάλτσας( εάν το νερό είναι αρκετό) προσθέτοντας μέσα ένα  πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη στον ψιλό τρίφτη και αλάτι (εάν χρειάζεται).

Τελευταίο βήμα και προαιρετικό είναι να επανατοποθετήσουμε τις καραβίδες στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
Μπορούμε να συμπληρώσουμε το πιλατο μας προσθέτοντας μακαρόνια, ρύζι ή πουρέ πατάτας

Σερβίρισμα:
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 ή 2 καραβίδες (δική σας επιλογή), ζυμαρικά ρύζι ή πουρέ  περιχύνοντας επάνω τους τη  σάλτσα που παρασκευάσαμε . Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό (εάν θέλουμε) και τα πασπαλίζουμε επάνω για τη  γεύση και τον καλλωπισμό.

Η πιπερόριζα αντικαθιστά το λεμόνι όταν η σάλτσα  περιέχει ντομάτα στις δικές μου συνταγές.
Καλή σας όρεξη.

Συνταγή by bill

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν άφθονες στα ελληνικά γλυκά νερά και καλό είναι να τις αγοράζουμε ζωντανές προς αποφυγήν δηλητηριάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες