ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

18 Μαρτίου 2017

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Την σαλάτα πορτοκαλιού την τρώμε περισσότερο τον χειμώνα προς αποφυγήν των λαχανικών από φυτώρια και κατ΄ επέκταση των εκτός εποχής ζαρζαβατικών βεβαίως βεβαίως.
Πολύ εύκολη στην παρασκευή της, χορταστική, θρεπτική και οικονομική.

ΥΛΙΚΑ:
2 Μικρά πορτοκάλια
1 μικρό κρεμμύδι
- Ελιές
-Καρύδια ή κάσιους και ότι άλλο μας αρέσει (από ξηρούς καρπούς)
-Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι (ή και μανταρίνι εάν θέλετε περισσότερη ποικιλία στην γεύση)
- Φύλλα βασιλικού
-Ελαιόλαδο
-Μισό κουταλάκι (του γλυκού) αλάτι

ΠΑΡΑΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε
Τεμαχίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μέγεθος που μας αρέσει
Τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα και προσθέτουμε τον χυμό, το λάδι, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Tips

Μέλι:
Εάν θέλουμε περισσότερη ένταση (προς το γλυκό) και άρωμα στην σαλάτα μας τοποθετούμε τον χυμό του πορτοκαλιού με το μέλι (1 κουταλάκι του γλυκού) σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνουμε ελαφρά ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, ακολούθως αδειάζουμε τον χυμό μας (χλιαρό) στην σαλάτα και την ανακατεύουμε.

Στην σαλάτα μας μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο άλλο υλικό όπως π.χ. καρότο τριμμένο ή σε μικρούς κύβους.

Σαν βασικό υλικό εκτός από το πορτοκάλι  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα εσπεριδοειδή όπως το μανταρίνι ή το γκρέϊπ φρούτ.

Σε γενικές γραμμές αυτοσχεδιάζουμε ανάλογα με τις γεύσεις που μας αρέσουν (και με βάση πάντα την κυρίως συνταγή).

Η σαλάτα μας συνοδεύεται ευχάριστα με κριτσίνια της αρεσκείας μας ή κρίθινο παξιμαδάκι.

Εάν νηστεύουμε δεν βάζουμε λάδι.

Εάν δοκιμάζετε την συνταγή για πρώτη μπορείτε να την παρασκευάσετε με τις μισές δόσεις των αναγραφομένων υλικών

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες