ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

01 Ιουνίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυτό συνιστούσε ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στους ορθοδόξους Πιστούς.
 
Κάθε πρώτη του μηνός να ραντιζόμαστε από τον ιερέα στο Ναό και σε ένα μπουκαλάκι (γυάλινο και όχι πλαστικό) να μεταφέρουμε τον Αγιασμό στην οικία μας ώστε με αυτόν να ΄ραντίζουμε τους χώρους που κατοικούμε αλλά και το σώμα μας σε περίπτωση ασθενείας η βασκανίας.
Επίσης κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας ας πίνουμε αγιασμό πριν φάμε το πρωϊνό μας για να έχουμε ευλογημένη μέρα.
Να μην ξεχνάμε ότι ο αγιασμός δεν αλλοιώνεται ποτέ, όσα χρόνια και να περάσουν (γι' αυτό πρέπει να τον φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι, επειδή το πλαστικό μπουκάλι αλλοιώνεται και μυρίζει το πλαστικό του).
Τον αγιασμό τον πίνουμε πάντοτε νηστικοί.
Αγιασμό μπορούμε να κάνουμε και στο σπίτι μας. Τον Αγιασμό τον τελεί πάντα Ορθόδοξος ιερέας (και συνήθως στο καλό δωμάτιο όπως το σαλόνι), με την κατάλληλη προετοιμασία αντικειμένων όπως:
Μία λευκή κατά προτίμηση πετσέτα λινή στρωμένη στο τραπέζι που θα τελεστή ο Αγιασμός 
1 Γυάλινο (κατά προτίμηση) μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους μπολ ή μία μικρή λεκάνη
1 Ματσάκι από βασιλικό (το πιο κατάλληλο) ή 1 ματσάκι από άλλο πράσινο φυτό.
Μία εικόνα από το εικονοστάσι μας.
1 Λιβανιστήρι με καρβουνάκι και λιβάνι. (Το καρβουνάκι το ανάβουμε εκτός δωματίου, στον κήπο ή στο μπαλκόνι γιατί άσχημα μυρίζει και όταν σταματήσει να σπινθηρίζει το βάζουμε στο δωμάτιο).
1 Καντηλάκι και καλό ελαιόλαδο για την καύση του φυτιλιού.
1 ή δύο κηροπήγια με κεράκια (εάν έχουμε)
 Τα ονόματα της οικογενείας μας σε ένα χαρτί (Υπέρ υγείας)
Εάν φάγαμε μπορούμε να ραντίσουμε την κεφαλή μας.
Εάν ο αγιασμός μέσα στο μπουκαλάκι που έχουμε ελαττωθεί μπορούμε να του προσθέσουμε νερό και αμέσως έχουμε πάλι αρκετό αγιασμό στο σπίτι μας.
Προσωπικά επέλεξα να έχω τον αγιασμό της ημέρας σε γυάλινο μπουκαλάκι με πώμα από σπρέι ώστε να είναι ασφαλέστερη η ροή του αγιάσματος κατά το ράντισμα και να μην μου πέφτει κάτω.
Όταν δω ότι έχει μειωθεί αρκετά το συμπληρώνω από την βρύση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες