ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

04 Ιουνίου 2017

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε την Αγία Ελένη (φωτο – βιντεο)


Ενώπιον του ιερού Λειψάνου της Αγίας ισαποστόλου Ελένης, της πρώτης χριστιανής Αυτοκράτειρας της Ευρώπης βρέθηκε το μεσημέρι, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία ευρισκόμενη στην Αθήνα ζήτησε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και το Ιερό Λείψανο, που φιλοξενούνται από τις 14 Μαΐου στον Προσκυνηματικό Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής.
 
Την Βασίλισσα Σοφία που συνοδευόταν από την αδερφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
 
Ο Επίσκοπος Φαναρίου υποδέχθηκε την Βασίλισσα Σοφία εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄. «Βρίσκεστε σε έναν φτωχό Δήμο, που έχει φτωχούς και απλούς ανθρώπους αλλά υπερήφανους και αξιοπρεπείς και εδώ αυτές τις μέρες χτυπά η καρδιά της Χριστιανοσύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς την Βασίλισσα ο Θεοφιλέστατος που τόνισε την σημασία της ημέρας της Πεντηκοστής για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.
 
Κατά την παραμονή της στο Ι. Προσκύνημα, η Βασίλισσα Σοφία ζήτησε να δει τον αρχαίο ναό της Αγίας Βαρβάρας και ενημερώθηκε σχετικά από τον Θεοφιλέστατο και τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη.


Με την ευκαιρία της επισκέψεως της στην Αγία Βαρβάρα, η Αποστολική Διακονία προσέφερε δια του Γενικού Διευθυντού της μια εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και ένα συλλεκτικό γραμματόσημο από την επετειακή σειρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από της ιδρύσεως του Οργανισμού.

Κατά την παραμονή της στις εγκαταστάσεις της Αποστολικής Διακονίας, η Βασίλισσα Σοφία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και αρκετούς από τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο Θεολογικό Οικοτροφείο εκφράζοντας θετικές εντυπώσεις για το έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας επισκέπτεται τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσει το Σεπτό Λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης συνεχίζοντας μια σειρά σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κροατίας, ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα κ.α.
Υπενθυμίζεται πως το Ι. Λείψανο της Αγίας Ελένης, υποδέχθηκε στην Αγία Βαρβάρα ο Αρχηγός του Κράτους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε την συμβολή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην διαμόρφωση της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης.

 Πηγή: http://agiaeleni.gr/%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8d/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες