ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

16 Ιουλίου 2018

Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του - 15 Ιουλίου

 

Άγιος Κήρυκος
Το τρίχρονο παιδί από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας που με περίσσιο θάρρος σήκωσε κεφάλι και κλώτσησε το θρησκευτικό - πολιτικό κατεστημένο του matrix  της εποχής του, με τελικό κόστος την ίδια του την ζωή και την ζωή της μητέρας του.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ο Άγιος Κύρικος ένα τρίχρονο παιδάκι από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας βρήκε φριχτό θάνατο από τον ηγεμόνα της Ταρσού λόγω της Χριστιανικής πίστης της μητέρας του Ιουλίτας και για να την εκβιάσει να θυσιάσει στα είδωλα για να σώσει το μικρό της γιό και την ίδια από τον θάνατο. Το μικρό παιδί κλώτσησε τον ηγεμόνα Αλέξανδρο στη κοιλιά και αυτός τον καταγρέμνησε από τις σκάλες. Η μητέρα του είχε και αυτή την τύχη του παιδιού της.

Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του - Άγιοι Μάρτυρες
Η Αγία Ιουλίτα, έζησε στα σκληρά χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Λόγω του διωγμού κατά των χριστιανών, πήρε το γιο της τον Κήρυκο και πήγε στην Σελεύκεια και στην συνέχεια στην Ταρσό.

Στην Ταρσό συνελήφθη από τον Αλέξανδρο, τον τότε ηγεμόνα ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. Ο Αλέξανδρος προσπάθησε να φέρει με το μέρος του το παιδί αλλά ούτε τότε πέτυχε και μάλιστα το μικρό του έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά. Αυτός εξοργίστηκε τόσο, πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Και η μητέρα του υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, πεθαίνοντας τελικά μαρτυρικά.

Ιερά Λείψανα:
Μία ωλένη με σάρκα της Αγίας Ιουλίττας βρίσκεται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Μέρος ποδιού του Αγίου Κηρύκου βρίσκεται στη Μονή Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες