ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

30 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΑΛΛΙΩΣ


Υλικά για την γέμιση:
Διάφορα τυριά ψιλοκομμένα
Ζαμπόν ψιλοκομμένο
Πιπεριά ψιλοκομμένη
Ρίγανη ή θυμάρι
Βούτυρο ή λάδι


Για καλύτερη κοπή της πατάτας σε φέτες τοποθετούμε στην επιφάνεια κοπής δύο καλαμάκια από σουβλάκι παράλληλα και βάζουμε μεταξύ τους την πατάτα. Τα καλαμάκια θα λειτουργήσουν σαν οδηγός κοπής κρατώντας ενωμένες τις φέτες. 

Εκτέλεση:
Πλένουμε 1, 2 ή περισσότερες μεγάλες χονδρές πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 15 λεπτά
Όταν κρυώσουν τις κόβουμε εγκάρσια σε ροδέλες πάχους 3 - 4 εκατοστών μέχρι τη βάση της πατάτας ώστε να μείνουν ενωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι τριμμένο.
Εφόσον ψιλοκόψουμε και τα υλικά της γέμισης τα τοποθετούμε ανάμεσα στις κομμένες φέτες της πατάτας.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το περιχύνουμε ανάμεσα στις φέτες της πατάτας αλλά και σε όλη την επιφάνειά της.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά στην επιφάνεια της πατάτας. και την τοποθετούμε σε ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο με θερμοκρασία 190 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν σκούρο ξανθό χρώμα και να ψηθούν.

Για τη σως:
1 Κουταλιά μουστάρδα
1 Κουταλιά μαγιονέζα
1/2 χυμό από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Διπλασιάζουμε τις δόσεις για περισσότερη σως

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναδεύουμε καλά με το πηρούνι μας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν

Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες