ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

28 Μαρτίου 2019

ΓΑΡΊΔΕΣ ΣΕ ΚΥΠΕΛΆΚΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ή ΣΚΛΗΡΟΎ ΦΥΤΙΚΟΎ ΤΥΡΙΟΎ


          Υλικά για το κυπελλάκι:
  • Τυρί σκληρό τριμμένο (ή φυτικό σκληρό τυρί)
  • Σουσάμι
  • Τριμμένη γαλέτα ή τριμμένο μπαγιάτικο φουρνισμένο ψωμί αναμεμιγμένο με μυρωδικά και ελάχιστο αλάτι.
  • Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμέτρου 14 εκατοστών πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγο σουσάμι ωμό.

  • Απλώνουμε το τριμμένο τυρί δημιουργώντας μία επιφάνεια 4 - 5 εκατοστών.

  • Ανάβουμε την εστία και ζεσταίνουμε το τυρί μέχρι να λιώσει και να γίνει μία ομοιόμορφη ξανθιά κρούστα.

  • Το αφαιρούμε με μία σπάτουλα από το τηγάνι και το απλώνουμε επάνω σε ένα ποτήρι που έχουμε γυρίσει ανάποδα.
  • Αν χρειαστεί πιέζουμε τις άκρες στην κρούστα του τυριού επάνω στην πλαϊνή επιφάνεια του ποτηριού για να πάρει σωστό σχήμα.
  • Όταν κρυώσει καλά η κρούστα του τυριού την αφαιρούμε.
  • Προσθέτουμε στο κυπελλάκι τυριού λίγη την γαλέτα ή το τριμμένο ψωμί (6 εκατοστά περίπου) για την απορρόφηση του λαδιού από τα θαλασσινά.


  • Στο τέλος γεμίζουμε το κυπελλάκι με τα θαλασσινά μας, γαριδούλες, χταποδάκι, μύδια κ.λ.π., μαγειρεμένα στο σπίτι ή έτοιμα από το μάρκετ.



Για πολλές μερίδες επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο τυριού στο τηγάνι για περισσότερα κυπελλάκια.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες