Ζελέ μεσογειακής διατροφής για όλους.
Χωρίς πρόσθετες θερμίδες, τεχνητές χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές.
Μόνο με φυσικά υλικά.
Ο φρέσκος χυμός του καρπουζιού διατηρεί τη δροσερή γεύση του επειδή με το ζελέ
σταθεροποιείται αποτρέποντας την οξείδωση.
Υλικά και παρασκευή:
- Στύβουμε μισό λίτρο χυμό γλυκού και ώριμου καρπουζιού και τον σουρώνουμε.
- 2 Τρόποι για την λήψη του χυμού από το καρπούζι:
- Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ σε ένα σκεύος κομμάτια καρπουζιού για να βγει ο χυμός του.
- Στο μπλέντερ αλλά χωρίς κουκούτσια στο καρπούζι γιατί αν μας ξεφύγει κανένα κουκούτσι θα μας χαλάσει τη γεύση του ζελέ. Και σε αυτή την περίπτωση σουρώνουμε τον χυμό.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μισό ποτήρι από τον χυμό χωρίς να βράσει.
- Προσθέτουμε 10 γραμμάρια ζελατίνη (ζωική ή φυτική για νηστίσιμο γλύκισμα) που μουλιάσαμε σε καθαρό νερό για 5 λεπτά (όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας της).
- Αναμιγνύουμε καλά τα δύο υλικά για να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Προσθέτουμε σιγά, σιγά τον κρύο χυμό του σουρωμένου καρπουζιού ανακατεύοντας.
- Όταν είναι έτοιμος τον αδειάζουμε σε μπολάκια κρύο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως ώρες.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια ή τρίμμα από φλούδα εσπεριδοειδών.
- Τον έφτιαξα χωρίς πρόσθετα μυρωδικά, απλώς έριξα στο ζελέ φρέσκα κεράσια.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στον τελικό ζελέ κεράσια φρέσκα για την διακόσμηση και την γεύση.
- Σε ένα χυμό από ώριμο και γλυκό καρπούζι δεν προσθέτουμε ζάχαρη στη συνταγή, αμαρτία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια