ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

11 Αυγούστου 2019

ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΧΥΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Ζελέ μεσογειακής διατροφής για όλους.
Χωρίς πρόσθετες θερμίδες, τεχνητές χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές.
Μόνο με φυσικά υλικά.
Ο φρέσκος χυμός του καρπουζιού διατηρεί τη δροσερή γεύση του επειδή με το ζελέ σταθεροποιείται αποτρέποντας την οξείδωση.


          Υλικά και παρασκευή:
  • Στύβουμε μισό λίτρο χυμό γλυκού και ώριμου καρπουζιού και τον σουρώνουμε.
  • 2 Τρόποι για την λήψη του χυμού από το καρπούζι:
  • Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ σε ένα σκεύος κομμάτια καρπουζιού για να βγει ο χυμός του.
  • Στο μπλέντερ αλλά χωρίς κουκούτσια στο καρπούζι γιατί αν μας ξεφύγει κανένα κουκούτσι θα μας χαλάσει τη γεύση του ζελέ. Και σε αυτή την περίπτωση σουρώνουμε τον χυμό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μισό ποτήρι από τον χυμό χωρίς να βράσει.
  • Προσθέτουμε 10 γραμμάρια ζελατίνη (ζωική ή φυτική για νηστίσιμο γλύκισμα) που μουλιάσαμε σε καθαρό νερό για 5 λεπτά (όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας της).
  • Αναμιγνύουμε καλά τα δύο υλικά για να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε σιγά, σιγά τον κρύο χυμό του σουρωμένου καρπουζιού ανακατεύοντας. 
  • Όταν είναι έτοιμος τον αδειάζουμε σε μπολάκια κρύο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως  ώρες.
           Tips:
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια ή τρίμμα από φλούδα εσπεριδοειδών.
  • Τον έφτιαξα χωρίς πρόσθετα μυρωδικά, απλώς έριξα στο ζελέ φρέσκα κεράσια.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στον τελικό ζελέ κεράσια φρέσκα για την διακόσμηση και την γεύση.
  • Σε ένα χυμό από ώριμο και γλυκό καρπούζι δεν προσθέτουμε ζάχαρη στη συνταγή, αμαρτία.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες