ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

24 Σεπτεμβρίου 2017

«Ανοίγει ο Θεός το σχέδιό Του» Το 2017 και το 2018 να είμεθα διπλάσια προσευχόμενοι'' Μητροπολήτης Μόρφου Νεόφυτος

 
 
 Όλοι το βλέπετε ότι, σιγά, σιγά αναπτύσσεται  (το σχέδιο του Θεού).
Να έχουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο Του Θεού.

Αυτόν τον χρόνο που ήδη εισήλθαμε, το 2017 και τον άλλον που θ’ αρθεί, Το 2018 να είμεθα διπλάσια προσευχόμενοι.
Η προσευχή έχει δύναμη πολύ! Είναι αυτή που δεν έχουν οι ισχυροί της γης…

Ο Θεός δεν είναι άδικος! Και τα άδικα δεν ευλογούνται…!
Να είμεθα εν μετανοία με προσευχή και η Ανάσταση είναι το φυσικό επακόλουθο του Σταυρού…!

Να έχουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Θεού. Όλοι το βλέπετε ότι, σιγά – σιγά πραγματοποιείται.
Ανοίγει ο Θεός το σχέδιό του και αρχίζει από την πολύπαθο Συρία και αγκαλιάζει όλες τις χώρες του κόσμου.

Μέσα λοιπόν στους αέρηδες τους κρυφούς και φοβερούς έχει και η Κύπρος το μερτικό της.
Και για την Κύπρο τα φοβερά πέρασαν, όσο κι αν θέλουν μερικοί να μας φοβερίσουν από την γείτονα χώρα στέλνοντας βαρβάρους ηλεκτρονικούς στα λιμάνια μας και στα ύδατά μας.

Ελάχιστα θα ποιήσουν, έναν εκφοβισμό. Όμως εμείς είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πιστεύουμε στον Αναστάντα Ιησού και τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει.
Οι πρόσφυγες δε, έχουμε εμπειρία, ξέρουμε τι είναι πόνος, ξέρουμε τι είναι τα πάθη του Κυρίου μας και τα πάθη τα δικά μας. Το μόνο που μας υπολείπεται είναι η Ανάσταση του τόπου μας, ε λοιπόν και αυτό ο Θεός αποφάσισε, να μας δώσει αυτή την Ανάσταση. Το πότε εξαρτάται από την δική μας προσευχή, αλλά και από τα γεγονότα ήδη αναπτύσσονται στην περιφέρειά μας, αλλά μέχρι και την μακρινή Κορέα  και Κίνα και αύριο Αυστραλία και αλλαχού. Όλα αυτά όσο και να σας φαίνονται περίεργο και παράδοξο, κατεργάζονται πολλές ανατροπές, μία ανατροπή που θα δούμε είναι και η ελευθερία του τόπου μας (Κύπρος).

Γι αυτό σας παρακαλώ πάρα πολύ, αυτόν τον χρόνο που ήδη εισήλθαμε , το 2017 και τον άλλον που θ’ αρθεί, το 2018 να είμεθα διπλάσια προσευχόμενοι. Ας προσευχόμαστε είκοσι λεπτά. Η προσευχή έχει δύναμη πολύ. Είναι αυτή η δύναμη που δεν έχουν οι ισχυροί της γης. Και να λειτουργήστε τακτικά. Και με αυτόν τον τρόπο, όταν επιστρέψουμε στην Μόρφου, θα είμεθα άνθρωποι της Αναστάσεως. Γιατί ξέρετε? Θα είμεθα άνθρωποι της Αναστάσεως γιατί όλα αυτά τα σαράντα και πλέον χρόνια είμαστε άνθρωποι του Γολγοθά, του Σταυρού! Και όπου Σταυρός εκεί Ανάσταση! Και ο Θεός δεν είναι άδικος. Και τα άδικα δεν ευλογούνται! Αυτά θα δούμε τους επόμενους μήνες. Άρα είναι σημαντικό να είμεθα εμείς εν μετανοία εβρισκόμενοι  για τα προσωπικά μας λάθη.  Ακόμη θα έλεγα και για τα παλιά μας λάθη που κάναμε ως λαός, διότι κάναμε και λάθη.
Να είμεθα εν μετανοία με προσευχή και Ανάσταση, είναι το φυσικό επακόλουθο του Σταυρού…

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης  ομιλίας  που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Ξενοφώντος (Ξορινός) στο χωριό Μαζωτός της μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου.

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=4081L.ailnc=93s , https://www.youtube.com/chanel/UCyZRBAjtgIVJIe9wq8eYWOA, https://www.youtube.com/watch?v=H3udAWFbtZY&t=240s
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες