ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

18 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι; #Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Ερώτημα για την πανδημία του κορωναϊού


Μένουμε σπίτι; Είναι το ερώτημα που θέτουμε σε όλους εσάς. Είναι επίσης το "σλόγκαν" της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Και φυσικά η άποψη η δική μας είναι μένουμε σπίτι. Από τα παραδείγματα που αναφέρουμε στο βίντεο που έγιναν σε παλαιότερα χρόνια και βλέποντας τα αποτελέσματά τους, συμφωνούμε απόλυτα με τις οδηγίες και την προτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Η Εκκλησία μας έχει στόχο αρχικά την πνευματική υγεία του ανθρώπου και εν συνεχεία και τη σωματική. Η πίστη του ανθρώπου απέναντι στον Θεό δεν μειώνεται με το να μείνουμε σπίτι μας, ούτε θεωρείται αμάρτημα η απουσία μας από την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, διότι αυτή η περίοδος είναι μια ιδιαίτερη περίοδος. Όπως και στα χρόνια της κατοχής ή των πολέμων είναι δύσκολη η παρουσία των χριστιανών στις εκκλησίες, έτσι και σήμερα λόγω του θανατηφόρου ιού που ονομάζεται κορονοϊός Covid-19, είναι δύσκολο να βρεθούμε στην εκκλησία.

Μένοντας στο σπίτι προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, αλλά ταυτόχρονα προφυλάσσουμε και τον συνάνθρωπό μας. Ως χριστιανοί έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας και όχι να του μεταδώσουμε κάποια ασθένεια, που αν το κάνουμε αυτό, τότε είναι μεγαλύτερο αμάρτημα. Μένουμε σπίτι διότι αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, διότι ο Χριστός είναι αγάπη.

Μένουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας, της οικογενείας μας και όλων των συνανθρώπων μας. Μένοντας στο σπίτι, αρπάζουμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί, λόγω των αυξημένων "υποχρεώσεων". Μένουμε σπίτι και εφαρμόζουμε το θέλημα του Χριστού που χρόνια τώρα μας ζητά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ του Πάσχα, για να μείνουμε στο σπίτι ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για την αυτογνωσία μας.

Η οδηγία του Υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωτική αν θέλουμε να σωθούμε. Την ίδια οδηγία μάς την ζητούσε εδώ και χρόνια ο Χριστός αυτή την περίοδο, όχι όμως υποχρεωτικά. Μας άφηνε ελεύθερους να πράξουμε τι θέλουμε. Εμείς χωρίς να δώσουμε μεγάλη σημασία για τη σωτηρία της ψυχής μας, βρίσκαμε δικαιολογίες και συνέχεια αναβάλαμε να μένουμε στο σπίτι. Έτσι με αυτή τη στάση μας δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την αυτογνωσία που χρειάζεται η ψυχή μας, να μετανοήσουμε και να βρούμε που έχουμε φταίξει και που έχουμε κάνει σφάλματα - αμαρτήματα.

Μένουμε σπίτι λοιπόν και με την ευκαιρία αυτή προσπαθούμε να βρούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Nα μην είμαστε σαν τον Φαραώ της εποχής της Παλαιάς Διαθήκης, που συνέχεια ανέβαλε να μετανοήσει και να αλλάξει στάση απέναντι στον Θεό με αποτέλεσμα να έρθουν οι 10 πληγές του Φαραώ.

Μένουμε στο σπίτι και σώζουμε την σωματική μας υγεία. Μένουμε στο σπίτι και προσπαθούμε να σώσουμε και την ψυχική μας υγεία, με αυτογνωσία, μετάνοια, περισσότερη προσευχή.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN

🔔 Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
"ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ;"

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166...
------------------------------------------------------------------------------------------------
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektar...

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNekt...

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios
--------------------------------------------------------------------------------------------------
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #μένουμεσπίτι, #Εκκλησία ,


Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες